Als uw kindje groot genoeg is om te gaan leren fietsen, dan wilt u natuurlijk een goede fiets aanschaffen. Vanaf dat moment zal uw zoon of dochter altijd een fiets bezitten, of het nu is om mee naar de kleuterschool te fietsen of voor het eerst naar de middelbare school. Kinderfietsen koopt u vooral op maat, want het is belangrijk dat uw kind veilig en zeker op de fiets zit. Een te grote of een te kleine fiets kan het fietsen belemmeren en dus een val veroorzaken of in ieder geval onzekerheid. Nederland is een fietsland en fietsen wordt onze kinderen met de paplepel ingegoten. Online kunt u een kwalitatieve maar goedkope kinderfiets kopen, maar welk merk is nu het beste? Een overzichtje van de beste merken kinderfietsen!

Kinderfiets maten

De manier waarop u een kinderfiets van een fiets voor volwassenen onderscheidt is natuurlijk door de afmetingen. Kinderfietsen worden aangeboden in verschillende maten die corresponderen met een bepaalde kledingmaat, om het makkelijker te maken. Voor kinderen van 2 tot 4 jaar, met maat 98 tot 104 is een fiets van 12 inch bijvoorbeeld het meest geschikt, een fiets van 16 inch is voor kinderen van 4 tot 6 jaar en kledingmaat 104 tot 110, een fiets van 20 inch hoort bij maten 116 tot 122 en kinderen van 6 tot 8 jaar en een fiets van 24 inch is geschikt voor de grotere kinderen van 8 tot 12 jaar en maat 128 – 140. De allergrootste kinderfietsen zijn 26 inch en deze zijn nauwelijks van fietsen voor volwassenen te onderscheiden. Deze maten zijn een handige leidraad als u uw goedkope kinderfiets online wilt kopen.

Andere algemene kenmerken

Ten tweede moeten kinderfietsen natuurlijk stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Misschien wilt u er niet aan denken, maar uw kind zal ongetwijfeld een keer vallen of onvoorzichtig met de fiets omgaan. Kinderen gebruiken fietsen niet alleen om mee naar school te gaan, maar ook als speelmiddel met vriendjes en vriendinnetjes. Ze zullen de fiets dus waarschijnlijk aanzienlijk meer gebruiken dan u, al is het maar om even naar de speeltuin te gaan om de hoek. Gaat u een goedkope kinderfiets kopen, kies dan dus voor een sterk model. Naast stevig en duurzaam, zijn kinderfietsen vaak ook bont en kleurrijk en voorzien van allerlei plaatjes, slingers, toeters, mandjes en bellen. Het is de bedoeling dat uw kind zijn of haar fiets mooi vindt, maar ook dat deze makkelijk terug te vinden is tussen alle fietsen in het fietsenrek. Kinderfietsen zijn erop gemaakt fietsen leuk te maken en uw kind vanaf het begin te boeien voor deze bezigheid. Als laatste moet een kinderfiets natuurlijk veilig zijn, en wilt u kwaliteit in combinatie met duurzaamheid dan kunt u het beste een goedkope kinderfiets kopen van een goed merk. Hier leest u alles over de populairste kinderfiets merken op dit moment hoog scoren.

De verschillende opties

Naast de maat fiets en de uitvoering kunt u altijd zoeken naar fietsen van een bepaald merk. Kiest u voor een bekend merk, dan weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt, dat de fiets veel en ruw gebruik aankan en dat uw kind dus veilig is. Het merk is dus bij goedkope kinderfietsen kopen erg van belang. Daarnaast geven bekende merken vaak een interessante garantieregeling mee, zodat u de fiets nog gratis kunt laten herstellen mocht er toch iets defect aan zijn. Goedkope kinderfietsen kopen doet u makkelijk online, vooral als u de volgende informatie gebruikt om van tevoren uw zoektocht alvast wat te specialiseren. De meest bekende kinderfietsmerken zijn Volare, Puky, Alpina, en Loekie. De grote fietsfabrikanten zoals Gazelle en Batavus hebben vaak ook een aantal kinderfietsen in het assortiment. En wist u dat goedkope kinderfietsen kopen online veel makkelijker, sneller en vooral voordeliger is? Dit laatste is ook niet onbelangrijk, aangezien kinderen snel groeien en, laten we wel wezen, niet altijd even goed voor hun spullen zorgen. Hier volgt een overzicht met de beste kinderfietsmerken van nu.

Volare kinderfietsen

Wilt u een goedkope kinderfiets kopen, dan kunt u Volare eens proberen. Dit oer-Hollandse merk uit Volendam maakt fietsen voor kinderen van alle leeftijden en lengtes. Ze staan bekend om hun lieve fietsen voor meisjes, stoere fietsen voor jongens en ook om hun kinderfiets varianten bijvoorbeeld op een omafiets of op een cruiser. Hiermee zal uw kind echt opvallen op het schoolplein. Gaat u een goedkope kinderfiets kopen en kiest u voor Volare, dan kiest u dus voor originaliteit, maar de fietsen zijn daarnaast ook kwalitatief erg sterk en niet al te duur. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een Ferrari, Paw Patrol of Cars jongensfiets, een Disney Princess of Frozen meisjesfiets of een Minion fiets. Staat u op het punt een goedkope kinderfiets te kopen, dan kunt u ongetwijfeld een Volare fiets online vinden voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Puky kinderfietsen

Puky is een Duits merk dat al vele jaren kinderfietsen maakt van goede kwaliteit. Ze richten zich vooral op de jongere kinderen en staan erg bekend om hun loopfiets waarmee u uw kind kunt voorbereiden op echt fietsen. U kunt goedkope kinderfietsen kopen bij Puky voor de aller kleinsten. Naast deze populaire loopfiets, kunt u bij Puky terecht voor fietsen voor kinderen tot 10 jaar (maat 24 inch), driewielers, skelters, eenwielers en autopeds. Puky staat er bekend om degelijkheid hoog in het vaandel te hebben, maar ook de bewegingsvrijheid en fysieke ontwikkeling van de kinderen. Daarom werkt het samen met een team van experts uit de medische wereld zowel als scholen en bewegingstherapeuten. Ook Puky kinderfietsen vindt u voor een aanzienlijk lagere prijs online en wilt u een goedkope kinderfiets kopen, dan doet u er goed aan naast de fietsenspeciaalzaken ook eens bij een webwinkel te zoeken naar uw favoriete Puky fiets.

Alpina kinderfietsen

Alpina is een erg bekend merk als het gaat om kinderfietsen, al zijn ze in het verleden weleens bekritiseerd op het gewicht van hun modellen. Kinderen hebben natuurlijk een lichte fiets nodig die ze makkelijk kunnen parkeren en uit de schuur kunnen halen. Alpina fietsen zijn door de Fietsersbond in 2011 echter als te zwaar bevonden. Nu is dat al weer een tijdje terug en de meningen zijn ondertussen veelal in het voordeel van Alpina getrokken. Dit is namelijk een zeer degelijk, populair en kwalitatief merk en veel kinderen rijden hierop naar school. Alpina maakt kinderfietsen voor de leeftijden 3 tot 12. Online kunt u goedkope kinderfietsen kopen van Alpina. Voor meisjes is er de razend populaire Girlpower lijn met 18 verschillende varianten of de Alpina Clubb, een transportfiets voor kinderen. Voor jongens is er de Alpina Trial die lijkt op een stuntfiets of de Alpina Comet, een stoere mountainbike. De fietsen van Alpina zijn gemiddeld geprijsd en extra aandacht wordt besteedt aan veiligheid. Dit ziet u terug in het dubbele remsysteem, smartverlichting en duidelijke reflectoren op verscheidene plaatsen op de fiets.

Loekie kinderfietsen

Loekie is weer een Nederlands merk dat kinderfietsen produceert voor de jongste doelgroep (3 tot 7 jaar). Bij Loekie proberen ze cool te combineren met veiligheid en bij Loekie kunt u al 30 jaar goedkope kinderfietsen kopen van uitstekende kwaliteit. Naast gewone fietsen verkoopt Loekie ook loopfietsjes, driewielers en steps. Voor jongens en meisjes met verschillende interesses is er ongetwijfeld iets te vinden. Zo zijn er stoere Pick-up met een bagagedrager op de voor- en achterkant voor jongens, een Maya de Bij fiets voor de allerkleinste meisjes, mar ook stoere blauwe of witte fietsen voor meisjes en BMX-achtige fietsen met zijwieltjes voor jongens. Loekie fietsen zijn dus veilig en duurzaam en niet verschrikkelijk duur. U heeft bij de Loekie webshop nog meer keuze, maar waarom probeert u niet online uw goedkope kinderfiets te kopen? Heir vindt u ongetwijfeld een schitterende Loekie fiets waar uw zoontje of dochtertje veilig op kan fietsen en de blits kan maken op school.

Gazelle en Batavus kinderfietsen

Aangezien Gazelle en Batavus onder de beste fietsenmerken worden verstaan, kunt u hier ook niet echt mee de fout in gaan als u goedkope kinderfietsen kopen wilt van deze giganten. De Gazelle Princess Isabella bijvoorbeeld of de Speedy Mouse komen erg goed uit de test voor de kleintjes en voor de grote kinderen zijn er de Gazelle Sunshine, de Gazelle Free Styler en de Gazelle Madelief. Gazelle maakt kinderfietsen van maat 12 tot en met 26 inch en levert zowel stoere jongens- als meisjesfietsen en kinderfietsen met zijwieltjes. Batavus maakt degelijke en klassieke kinderfietsen, zoals de Blockbuster voor jongens en de Young Dutch voor meisjes. De Batavus Twinkle is een lieve meisjesfiets met een mandje voorop en zijwieltjes. Met deze merken kunt u eigenlijk niet misgaan en beide komen keer op keer goed uit de testen. Wilt u bij Batavus of Gazelle een goedkope kinderfiets kopen, dan dient u er wel rekening mee te houden dat de remmen soms te goed werken, stel deze dus eerst goed af. En wederom kunt u snel en makkelijk online goedkope kinderfietsen kopen voor een veel vriendelijkere prijs dan in de winkel.