Een jongensfiets kopen: Waar moet je op letten?

Een heugelijke gebeurtenis voor een kind is de eerste fiets. Een jongensfiets kopen is dus een memorabel moment dat je als ouders en als kind altijd goed kan herinneren. Maar waar moet je precies opletten als je een jongensfiets gaat kopen? Wat is belangrijk, en wat is juist iets waar je geen rekening mee hoeft te houden? In het kort is het vooral belangrijk dat het kind fietsen leuk gaat vinden. Dit doe je onder andere door een fiets te kopen die past bij de lengte van het kind. Bij fietsen werk je met inchmaten en die komen vaak overeen met de lengte met kinderen. Voor een deel kun je dit vergelijken met de kledingmaten van het kind, aan de andere kant kun je dit ook bekijken aan de hand van leeftijden. Dit laatste is lastiger, want je weet niet precies hoe groot het kind voor zijn leeftijd is. Waar moet je verder om denken?

Niet te veel poespas

Het is sowieso goed om een fiets te kopen die niet te veel poespas heeft. Het kind vindt het gewoon leuk om te fietsen op een fiets die de kleur heeft die hij leuk vindt. Vaak is dit blauw of groen. Ook een vlaggetje achterop en een speciale bel doen het al heel goed. Verder is het goed om niet te veel te eisen van een eerste kinderfiets. Bij een jongensfiets kopen wordt vaak al rekening gehouden met lichten voor en achterop, een spatbord, een stevig frame, etcetera. Je hoeft dus niet om alles te denken, want fietsen zijn al zo gebouwd dat ze voor kinderen heel veilig en goed zijn.

Wat vindt het kind zelf mooi?

Bij een jongensfiets kopen is het ook belangrijk dat het kind het zelf erg mooi vindt wat hij krijgt. Je kunt bijvoorbeeld van tevoren al even op internet gaan zoeken naar mooie fietsen. Dan hoor je vanzelf welke fietsen hij mooi vindt, bijvoorbeeld een groene of blauwe wel, maar een roze niet. In de winkel hoef je dan alleen nog maar te passen en kun je de fiets meenemen. Zo bezorg je je zelf ook niet al te veel stress.

Meisjesfiets kopen: Waar ga ik heen?

Heb je een dochter, nichtje of buurmeisje en wil je een memorabel cadeau geven? Dan is een meisjesfiets kopen natuurlijk het beste idee. Je maakt een kind niet blijer dan met een meisjesfiets kopen. Dit is voor het kind namelijk het bewijs dat het volwassen aan het worden is en dat het mag leren fietsen. Je hoeft niet meer achterop bij mama, maar je mag het helemaal zelf doen. Dat is natuurlijk voor je dochter, buurmeisje of nichtje het beste nieuws ooit. Het is leuk om te kijken naar meisjesfietsen kopen via internet, maar het leukste is om samen iets uit te zoeken. Als je dit niet ziet zitten, waar kun je dan het beste heengaan?

Fietsenwinkel is het makkelijkst

Je kunt het makkelijkst naar een fietsenwinkel gaan en een meisjesfiets kopen. Hier kun je in overleg met de verkopers kijken naar het aanbod. Daarbij zijn een aantal dingen van belang. Zo is het goed om te kijken naar het kind zelf. Is het een meisje dat van roze houdt, of juist liever niet? Sommige meisjes willen liever een stoere fiets, anderen willen liever een roze meisjesfiets. Een meisjesfiets kopen hangt dus voor een groot deel af van wat je van het kind weet. Daarnaast moet je kijken naar de maten van de fiets.

Maten van de fiets

Een meisjesfiets kopen kan het beste met het kind omdat je vaak het kind op de fiets moet laten zitten om te kijken of het past. Er zijn namelijk wel bepaalde regels voor welke fiets bij welke leeftijd hoort, maar het ene kind is het andere niet en daarom is het goed om het kind zelf te laten passen. Dit is ook handig, want je kunt dan direct een fiets naar haar smaak uitzoeken. Je kunt aanhouden dat fietsen qua inch overeen komen met bepaalde leeftijden. Je kan dan zelf wel inschatten of het kind ongeveer zo groot is als zijn eigen leeftijd. Je kunt met de fietsenwinkel afspreken dat het wordt bekijken tijdens het geven van het cadeau en als het niet past, dat je dan terugkomt. Zo kan je het toch een verrassing houden, maar wel een fiets kopen die past.

Een kinderfiets kopen: Hoe werken de maten?

Bij een kinderfiets kopen is het van essentieel belang dat er wordt gekeken naar de maat van de fiets. Het kind is natuurlijk aan het groeien en dan denk je vaak het dat beter is om een kinderfiets te kopen die iets groter is dan het kind nu is. Dit is echter niet het geval. Het is beter om een fiets te kopen die nu goed bij het kind past. Anders gaat het kind het namelijk niet leuk vinden om op de fiets te fietsen en het kind moet het juist wel leren. Het is dus goed om samen een fiets te gaan kopen, dus het kinderfiets kopen bijvoorbeeld een meisjesfiets kopen is een leuke activiteit om samen met je kind te doen. Gezellig samen naar de fietsenwinkel, zodat het kind de leukste fiets kan uitzoeken, en dat jij met de adviseur van de winkel de beste maat kan uitzoeken.

Hoe let je op maten?

Een kinderfiets kopen is dus qua maten het belangrijkste. Een fiets, kinderfiets of niet, wordt qua maat bepaald aan de hand van inchmaten. Dit houdt in dat bij kinderen de maten oplopen van 16 tot 26 inch. Vaak worden er kinderkledingmaten als vergelijking bij genomen. Zo loopt dit respectievelijk op naar 104-110, 110-116, 116-122, 122-128, 128-140 en 140-152. Dit komt overeen met 16, 18, 20, 22, 24 en 26 inch. Je kunt dus dit aanhouden als regel, maar je kunt ook kijken aar de leeftijd. 20 inch is voor een kind van 5 of 6 jaar, terwijl 26 inch voor een kind van 8 of ouder is. Op internet zijn voldoende omrekentabellen te vinden.

Belangrijkste: Past het kind op de fiets?

Bij een kinderfiets kopen gaat het echter niet om regeltjes, het kind moet natuurlijk gewoon goed op de fiets passen. Het moet voor het kind zelf prettig voelen om op de fiets te zitten. Daarom is het goed om samen te gaan kijken naar een fiets, zodat het kind kan kijken of hij er lekker op zit. Ook kan een adviseur kijken of het kind goed op de fiets zit en of het kind op deze manier goed bij de trappers kan.

Goedkope kinderfietsen: Waar kun je een kinderfiets kopen op goedkope wijze?

In Nederland kan je eigenlijk niet zonder kinderfiets. Vanaf jonge leeftijd leren kinderen fietsen en dan is een kinderfiets onmisbaar. Dit is vaak eerst een driewieler, vervolgens een kinderfiets met wieltjes, maar als het goed gaat, kunnen de zijwieltjes er af. In Nederland kan je praktisch niet zonder. Goedkope kinderfietsen zijn dan zeer welkom, het is immers niet een fiets waar het kind veel mee zal gaan fietsen. Het is voor kinderen immers ook een soort speelgoed. Waar moet je op letten als op pad gaat een kinderfiets kopen?

De fiets moet afgestemd zijn op het kind

Het belangrijkste voor een kinderfiets kopen is dat de fiets dusdanig goed is afgestemd op het kind dat hij het leuk vindt om er mee te gaan fietsen. Dit houdt in dat het kind goed met de voeten bij de fiets kan. Goedkope kinderfietsen zijn dus leuk voor de portemonnee van de ouders, maar het is wel belangrijk dat het kind zelf goed kan fietsen. Het is dus goed om het kind mee te nemen naar het passen van de fiets. Ook moet gekeken worden naar de lengte van het kind en de adviseur in de winkel kan dan wel aangeven hoe veel inch de fiets ongeveer moet gaan worden.

Het bijkopen van zijwieltjes

Omdat het kind vaak nog moet leren fietsen, is het goed om zijwieltjes aan te schaffen bij de fiets. Dit houdt in dat het goed is om zijwieltjes in de winkel bijpassend bij de fiets te kopen. Dit houdt in dat ze op de wielen van de fiets passen, maar ook qua kleur bij de fiets passen. Dit is natuurlijk iets van een kind graag van een fiets wenst, dat hij er een beetje cool uitziet. Dit houdt ook in dat je er dingen bij koopt zoals een helm en scheenbeschermers. Zo weet je zeker dat het oefenen zonder blessures en ongelukken zal gaan verlopen. Uiteindelijk is het belangrijk dat de kinderfiets kopen een leuke activiteit is en dat goedkope kinderfietsen ook zeer welkom zijn voor de ouders van het kind.