Elektrische fietsen

Resultaat 1–40 van de 524 resultaten wordt getoond

Wilt u graag vaker fietsen, maar is uw werk eigenlijk net te ver? Of wilt u meer van Nederland gaan ontdekken, maar niet te vaak de auto pakken? Overweeg dan een elektrische fiets. Bij ons vindt u een groot assortiment elektrische fietsen, zowel met een middenmotor, met een motor in het voorwiel en een motor in het achterwiel. Een kwalitatieve en goedkope elektrische fiets kopen doet u dus makkelijk bij ons.

De voordelen van een elektrische fiets

Elektrische fietsen geven de rijder ondersteuning doordat er zich een motor in bevindt die wordt aangestuurd door een accu. Hierdoor wordt het makkelijker verre afstanden af te leggen, wat betekent dat u de auto vaker kunt laten staan. Daarnaast komen er steeds meer oplaadpunten bij, zodat de accu altijd wel ergens op te laden is. Fietsen op een elektrische fiets is snel, comfortabel en licht, maar u krijgt nog steeds de nodige lichaamsbeweging, omdat u gewoon mee trapt. Wilt u een goedkope elektrische fiets online kopen/bestellen, dan zal u milieuvriendelijker, sneller en actiever worden.

De juiste goedkope elektrische fiets online kopen/bestellen

Er zijn drie soorten elektrische fietsen en het is belangrijk dat u de juiste kiest voordat u een bestelling doet. Fietsen met de motor in het voorwiel zijn het goedkoopste en de motor trekt de fiets als het ware vooruit. Dit zorgt er echter wel voor dat het sturen wat zwaarder wordt. Een elektrische fiets met de motor in het achterwiel geeft de meest natuurlijke fietservaring, maar levert beperkingen op wat betreft de kettingkast en het versnellingssysteem. Voor de beste balans en de meeste mogelijkheden kunt u voor een fiets kiezen met de motor bij de trapas, alhoewel de accu van deze fietsen vaak minder lang meegaat. Ons assortiment is groot en wilt u een goedkope elektrische fiets kopen van kwaliteit, dan bent u hier aan het juiste adres.

Waren het vroeger vooral ouderen die tot de aanschaf van een elektrische fiets overgingen, tegenwoordig zijn ook fittere mensen overgegaan van een gewone fiets naar een fiets met hulpmotor. Het is een manier om van a naar b te komen zonder daar al te veel of helemaal geen inspanning voor te hoeven doen. Het is niet echt een vervanging voor een auto, maar wel milieuvriendelijker en goedkoper in aanschaf.

Een elektrische fiets is er eigenlijk maar in twee soorten als je motorpositie buiten beschouwing laat: die waarbij men zelf trapt en geholpen wordt door een elektrisch systeem, of die waarbij men de fiets start en verder niet mee hoeft te trappen. De laatste noemt men een E-Bike. Hij is voorzien van een accu, meestal ingebouwd, die volgeladen een kilometer of 40 tot 150 kan afleggen. Handig om te weten want mocht de afstand groter zijn, dan zal de bestuurder de resterende kilometers zelf moeten trappen. Een elektrische fiets is zwaarder dan een gewone fiets, wat het zelf trappen ook zwaarder maakt.

Bijna alle bekende fietsmerken hebben E-Bikes op de markt. Dat maakt kiezen niet eenvoudig. Een goede tip bij een eventuele aanschaf is om vooral te letten op de handelingen die gedaan moeten worden voor men vooruit kan. Wat ook iets is om bij stil te staan is waar de fiets gestald gaat worden bij huis. Een schuur of een garage is handig, maar drie hoog mee de trap op en af niet.

Nu de E-Bike steeds populairder wordt kan men er ook voor kiezen de eigen gewone fiets om te laten bouwen. Het voordeel hiervan is dat de accu niet, zoals bij de meeste E-Bike, ingebouwd word en daardoor uitneembaar is. Dat maakt het stukken makkelijker voor het opladen. Gewoon de accu meenemen naar het stopcontact in plaats van dat de hele fiets erheen gesleept moet worden. Voor handige mensen zijn deze sets bij de fietshandel verkrijgbaar.