Goedkope fiets kopen logo

De laagste prijzen

10.000+ Fietsen

De beste fietsenwinkels

Fietsroutes in Eindhoven

Eindhoven, bekend om zijn innovatieve karakter en groene omgeving, biedt een diversiteit aan fietsroutes die bezoekers door zowel de bruisende stadsdelen als de rustige natuur leiden. Deze fietsroutes in Eindhoven zijn een perfecte manier om de stad en haar omgeving op een actieve en ontspannende wijze te verkennen.

Fietsroute 1: door het hart van Eindhoven

Startpunt: Centraal Station Eindhoven Eindpunt: Strijp-S Afstand: 10 km Routebeschrijving: Deze route start bij het Centraal Station van Eindhoven en neemt je mee door het dynamische centrum van de stad. Je fietst langs bekende landmarks zoals de Blob en de Witte Dame, waarna je richting het creatieve en culturele gebied Strijp-S gaat, bekend om zijn industriële erfgoed.

Mooie bijzonderheden aan de route

 • De moderne architectuur in het centrum van Eindhoven.
 • De culturele hotspot Strijp-S, vol met kunst en design.

Leuke stops

 • Een bezoek aan het Philips Museum.
 • Ontspannen in een van de vele cafés in Strijp-S.

Fietsroute 2: langs de Dommel

Startpunt: Centrum Eindhoven Eindpunt: Natuurpark de Grote Heide Afstand: 15 km Routebeschrijving: Vanuit het centrum van Eindhoven leidt deze route je langs de rivier de Dommel, door groene parken en uiteindelijk naar het prachtige Natuurpark de Grote Heide. Geniet van de rust en de natuur op slechts een steenworp afstand van de stedelijke drukte.

Mooie bijzonderheden aan de route

 • De serene paden langs de Dommel.
 • De diverse flora en fauna in Natuurpark de Grote Heide.

Leuke stops

 • Een picknick langs de oevers van de Dommel.
 • Een bezoek aan een van de boerderijen in de omgeving voor lokale producten.

Fietsroute 3: het groene netwerk rond Eindhoven

Startpunt: Eindhoven Centrum Eindpunt: Aansluiting op regionale fietsroutes Afstand: Variabel Routebeschrijving: Deze route verbindt Eindhoven met de omliggende dorpen en natuurgebieden. Fiets door het uitgestrekte netwerk van fietspaden die je naar pittoreske dorpjes, bossen en velden leiden. De route is flexibel en kan worden aangepast aan je eigen voorkeuren.

Mooie bijzonderheden aan de route

 • De landelijke charme van de dorpen rond Eindhoven.
 • De uitgestrekte bossen en velden buiten de stad.

Leuke stops

 • Ontdek de lokale horeca in de omliggende dorpen.
 • Geniet van de natuurlijke schoonheid van de regio.

Uitgebreide tabel van fietsroutes in Eindhoven

FietsrouteStart- en EindpuntAfstandKenmerken
Door het Hart van EindhovenCentraal Station - Strijp-S10 kmStedelijk, Cultuur
Langs de DommelCentrum Eindhoven - Natuurpark de Grote Heide15 kmNatuur, Ontspanning
Het Groene NetwerkEindhoven Centrum - Regionale RoutesVariabelFlexibel, Dorpen & Natuur
Deze tabel biedt een handig overzicht van de genoemde fietsroutes, inclusief hun start- en eindpunten, afstanden en unieke kenmerken. Of je nu op zoek bent naar een stedelijke verkenning of een tocht door de natuur, Eindhoven heeft voor elke fietser iets te bieden.

Veelgestelde vragen over fietsen in Eindhoven

1. Kan ik in Eindhoven eenvoudig een fiets huren? Ja, in Eindhoven zijn er verschillende opties voor fietsverhuur, waaronder fietsenwinkels en stations, die een breed scala aan fietsen aanbieden, van eenvoudige stadsfietsen tot elektrische fietsen.

2. Hoe toegankelijk zijn de fietsroutes in Eindhoven voor beginners? De meeste fietsroutes in Eindhoven zijn toegankelijk voor fietsers van alle niveaus, inclusief beginners. De routes in de stad zijn goed aangegeven en onderhouden.

3. Wat is de beste tijd van het jaar om te fietsen in Eindhoven? Fietsen in Eindhoven is het hele jaar door mogelijk, maar de meest aangename tijden zijn de lente en de zomer wanneer het weer zacht is en de natuur op haar best.

4. Zijn er begeleide fietstochten beschikbaar in Eindhoven? Ja, Eindhoven biedt verschillende mogelijkheden voor begeleide fietstochten, waarbij je meer te weten kunt komen over de stad en haar omgeving onder leiding van een deskundige gids.

Extra tips voor fietsers in Eindhoven

 • Voorbereiding: Controleer je fiets voor vertrek en zorg voor voldoende water, vooral tijdens langere tochten.
 • Navigatie: Maak gebruik van fietskaarten of navigatie-apps om de routes gemakkelijk te volgen.
 • Veiligheid: Draag altijd een helm en houd rekening met het verkeer, vooral in drukke stedelijke gebieden.
 • Ontdek en Geniet: Neem de tijd om de verborgen juweeltjes van Eindhoven te ontdekken en geniet van de lokale gastvrijheid en keuken.

Fietsen in Eindhoven biedt een unieke kans om deze dynamische en groene stad te verkennen. Van de levendige stadscentra tot de serene natuurparken, Eindhoven heeft een rijke diversiteit aan landschappen en culturele bezienswaardigheden. Stap op de fiets en ervaar zelf de charme van Eindhoven!