Steeds meer mensen kiezen voor een goedkope elektrische fiets zoals een Cross Ebike. De afgelopen jaren is het aantal elektrische fietsen op de Nederlandse wegen dan ook flink toegenomen. Waar in het verleden men toch nog vaak een gewone fiets koos zien we tegenwoordig dat steeds meer mensen, ook vooral jongere mensen kiezen voor een elektrische fiets. De techniek heeft zich rap ontwikkelt waardoor de vele kinderziektes zo goed als verdwenen zijn, de accuvermogens zijn hoger geworden, de actieradius is groter en het gewicht van de fietsen is steeds lager aan het worden.

Één van de vele aanbieders is Matrabike. Zij hebben een groot assortiment goedkope elektrische fietsen. Zij noemen zich dan ook dé specialist op het gebied van goedkope elektrische fietsen. Volgens eigen zeggen bieden ze A-kwaliteit e-bikes voor de allerscherpste prijs. Ze verkopen een groot aantal elektrische stadsfietsen, een paar elektrische vouwfietsen en sinds kort een aantal elektrische mountainbikes en speed pedelecs.

Een ander leuk gegeven over Matrabike is dat zij elke dag een dagaanbieding hebben. Ook bij de dagaanbieding komen soms elektrische fietsen voorbij. Vaak met nog eens een extra hoge korting (€100-€200 ten opzichte van de normale prijs). Hou deze dus in de gaten!

De elektrische fietsen van Matrabike

Matrabike verkoop elektrische fietsen van een aantal merken. Veruit de bekendste en populairste hiervan zijn van het merk Cross Ebike. Dit is een eigen lijn van Matrabike. Een overzichtje van de populairste modellen:

Cross E-bikes

De elektrische fietsen van Cross Ebike zijn veruit de meeste verkochte elektrische fietsen van Matrabike. U koopt al een Cross Ebike voor € 800,-. We zetten de meest populaire modellen voor u op een rij per prijsklasse:

Cross elektrische fietsen van € 799 – € 999 (allen met voorwielmotor)


Goedkope fiets Cross E-Trendy City N3

Goedkope elektrische fiets Cross E-Trendy City N3

Cross E-Trendy City N3 – € 899

Het op dit moment meest populaire model van Matrabike volgens onze eigen statistieken. De E-Trendy City heeft daarnaast ook goed gescoord bij de ANWB elektrische fietsen test op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding (4.5 uit 5 punten).

De E-Trendy city is in verschillende maten verkrijgbaar in zowel een heren als dames model. De fiets heeft een actieradius van ongeveer 80 kilometer per laadbeurt.

Wat zeggen de mensen over de E-Trendy City N3?

Jacqueline V. Deze mooie fiets van Matrabike gekocht. De fiets is nog mooier dan op de foto, dit had ik niet verwacht. Ik heb al vele kilometers gemaakt en ben zeer tevreden.”

Peter S. Een goede fiets voor een hele mooie prijs. Ook goed geholpen door het deskundige personeel bij de matrabike outlet in Waalwijk.

Kevin S. Heb de Cross e-trendy city n3 aangeschaft via internet zonder de fiets gezien te hebben, de prijs-kwaliteit is naar behoren, hij fietst lekker en de motorondersteuning is goed. Afwerkingsdetails konden beter, maar is aanvaardbaar als je naar de lage prijs kijkt. “

De fiets is op dit moment te koop voor € 899,-

Bekijk deze fiets op Matrabike.nl | Cross E-Trendy City N3

 


Goedkope fiets Cross Espresso N3 Deluxe

Goedkope elektrische fiets Cross Espresso N3

Cross Espresso N3 – € 976

De Cross Espresso N3 is een fraai model qua uiterlijk. Motorisch is hij vergelijkbaar met de Cross E-Trendy City N3 echter qua uiterlijk is hij veel moderner en beter afgewerkt. De trendy uitstraling maakt deze fiets ook geliefd bij jonger publiek. De fiets is alleen beschikbaar in deze zwarte kleur.

Wat zeggen de gebruikers over de Cross Espresso N3?

Piet H. “De Cross Espresso N3 is echt zo’n heerlijke fiets! Ik snap nog steeds niet hoe ze het kunnen maken voor dit geld. De kwaliteit is zeer goed in orde!”

Samira D. “Ik had voorheen een elektrische fiets van Sparta van een paar jaar oud en wilde deze keer graag een nieuwe fiets kopen. Uitgekomen bij Matrabike bij het Espresso model. Ik had bewust mijn verwachtingen niet te hoog gelegd maar was direct na de eerste proefrit verkocht! Super fijne fiets.”

Maarten W “Voor mijn dochter onlangs de Espresso online besteld. De fiets was de goedkoopste uit de fietsen welke we vergeleken hadden. Toch is de kwaliteit van de fiets best goed. Keurig afgewerkt en fietst heel lekker en vlotjes.”

Bekijk deze fiets op Matrabike.nl | Cross Espresso N3


Goedkope fiets Cross Trento

Goedkope elektrische fiets Cross Trento

Cross Trento – € 799

De goedkoopste elektrische fiets in de Cross Ebike lijn is de Trento. De Cross Trento kenmerkt zich met zijn derailleur, het betreft een Shimano Tourney schakelsysteem met 6 versnellingen. Wat verder op valt aan deze fiets is dat de bekabeling netjes is weggewerkt in het frame, dit zie je bij de meeste elektrische fietsen in deze lage prijsklasse niet terug.

De fiets is vooral geschikt voor mensen welke graag een elektrische fiets willen met meer dan drie versnellingen voor niet te veel geld. Het schakelsysteem is wel iets onderhoudsgevoeliger dan een naaf schakel systeem zoals Shimano Nexus. Desalniettemin, bij net gebruik (af en toe schoonmaken en overdekt parkeren) is een derailleur niet perse een verkeerde keuze.

De ervaringen van kopers van de Cross Trento

Arend van D. “De Cross Trento geprobeerd in De Bilt bij Matrabike terwijl ik eigenlijk kwam voor het duurdere model. Deze beviel echter prima en volstaat voor mijn dagelijkse gebruik in de stad.”

Sabine V. “Super tevreden met mijn nieuwe fiets. De Cross Trento rijdt lekker rustig en het motortje doet goed zijn werk. Niet langer kom ik buitenadem aan op mijn werk. Helemaal tevreden. Levering duurde wel een paar dagen langer dan aangegeven.”

Shabib A. “Ik had niet zoveel eisen aan een nieuwe elektrische fiets behalve dat hij voor mij het fietsen makkelijker (lichter) moest maken. Dat doet de Trento naar behoren. Je ziet ook niet aan de fiets af dat het een wat goedkopere Ebike is.”

Bekijk deze fiets op Matrabike.nl | Cross Trento


Goedkope fiets Cross Arezzo Deluxe

Goedkope elektrische fiets Cross Arezzo Deluxe

Cross Arezzo Deluxe – v.a. € 999

De Cross Arezzo Deluxe is een elektrische fiets welke je nog net voor onder de duizend euro kunt aanschaffen. Dit betreft ook een fiets met derailleur net zoals de Trento. Ten opzichte van de Trento heeft de Cross Arezzo Deluxe een drietal grote voordelen, namelijk;

  • Het gewicht van de Arezzo is een stuk minder
  • De Arezzo heeft een beter schakelsysteem, op de Arezzo zit de Shimano Altus groep (de Shimano Tourney van de Trento betreft de absolute instap-groep van Shimano)
  • De accu kun je uitzoeken naar wens, een grotere actieradius gewenst? Dan neem je een zwaardere accu!
  • En voorruit.. nog een klein voordeeltje; de Arezzo heeft walkassist. De motor helpt je daarmee wanneer je de fiets te voet verplaatst

En eigenlijk kunnen we nog wel meer voordelen opnoemen, zoals de verbeterde fietscomputer waarmee je de motor aanstuurt en je snelheid en afgelegde afstand kunt inzien, de betere verende voorvork en meer keuzes (groter bereik) qua trapondersteuning.

Wat zeggen de gebruikers over de Cross Arezzo Deluxe?

Jan van de V. “Overgestapt van een (ouder) City model naar deze Arezzo, en wauw wat een verschil in kwaliteit. Vooral de motor is flink verbeterd in die paar jaar. Dit merk je doordat de motor de fiets veel vloeiender ondersteund.”

Mareike A. “De Cross Arezzo gekocht voor woon-werkverkeer. Dit is ongeveer 30km per dag. Tot nu toe bevalt hij goed. In de polder vlieg ik iedereen voorbij. De levering en kwaliteit van Matrabike was prima in orde. Een prima ervaring dus.”

Bekijk deze fiets op Matrabike.nl | Cross Arezzo Deluxe


Overige Cross modellen in deze prijsklasse:

 

Cross elektrische fietsen van € 1000 – € 1499

In deze prijsklasse komen we van bijna al bovenstaande fietsen luxere versies tegen. Het verschil daarbij zit hem veelal in een zwaardere accu of meer versnellingen. Gelukkig ook nog een aantal nieuwe modellen, we stellen ze aan u voor:


Goedkope fiets Cross Barletta

Goedkope elektrische fiets Cross Barletta

Cross Barletta – € 1399

De Cross Barletta is een elektrische fiets met middenmotor. Dat is niet de enige reden waarom deze fiets weer net iets duurder is. De fiets beschikt namelijk ook over een Shimano Deore schakelsysteem welke we veel terugvinden op mountainbikes, cross hybrides en trekking fietsen. Dit betreft een schakelgroep van zeer behoorlijke kwaliteit. De uitvoering op de Cross Barletta heeft 9 versnellingen.

Andere voordelen van deze fiets zijn o.a. een gel zadel met geveerde zadelpen, een betere voorvork (met vering) ten opzichte van de goedkopere modellen en een fraai uiterlijk. De kabels zijn ook bij deze fiets netjes weggewerkt in het frame.

De batterij op de instapversie betreft een 36V/10aH variant. Hiermee heb je een actieradius van ongeveer 100 kilometer!

Ervaringen van de kopers!

Tim K. “Snel geleverd en de kwaliteit van mijn Cross Barletta is meer dan de prijs deed vermoeden. De elektrische fiets van mijn vrouw doet hij niet voor onder (sparta van 1800 euro).

Marijke van W. “Elektrische fiets gekocht bij Matrabike. Goede prijs-/kwaliteit verhouding en snel geleverd. We gingen naar de winkel om te kijken naar het E-Trendy City model echter na het proefrijden van de Barletta voelde dat voor mij beter dankzij de middenmotor.”

Bekijk deze fiets op Matrabike.nl | Cross Barletta


Goedkope fiets Cross Florence N3

Goedkope fiets Cross Florence N3

Cross Florence N3 – € 1099

De Cross Florence N3 is speciaal ontwikkelt voor dames. De fiets biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van kinderzitjes zowel voor- als achterop. Hij kan dus ook prima dienen als heuse ‘mamafiets’. De fiets valt op door zijn nette afwerking en trendy witte kleur met bruine elementen (banden, handvatten en zadel). Het instapmodel heeft 3 versnellingen.

De fiets is daarnaast echt gemaakt voor het typische stadsgebruik, hij heeft vrij brede branden en een zwaar (en sterk) frame met dikke buizen. De Cross Florence is eventueel ook met 7 versnellingen te krijgen (N7).

Bekijk deze fiets op Matrabike.nl | Cross Florence N3

 

 

Cross elektrische fietsen van € 1500 en hoger

Volgt