Nu de markt van elektrische fietsen enorm gegroeid is, is ook de concurrentie onder de aanbieders van elektrische fietsen groter geworden. Elektrische fietsen worden niet alleen door de meer bekende merken aangeboden, maar ook door de iets minder bekende merken. Daarin zien we al een enorm prijsverschil. Bij de grotere merken zoals Gazelle, Batavus en Giant, liggen de prijzen vrij hoog. Soms begint de laagste prijs bij deze merken pas vanaf 1500 euro. Bij de wat minder bekende merken is dit vanaf 1000 euro. Daarin zit dan wel een groot kwaliteit verschil. Maar dat wil niet per se zeggen dat de goedkopere elektrische fietsen zoveel slechter zijn.

Vaak ligt de prijs van de grotere merken elektrische fietsen ook hoger door de naam, en doordat er diverse extra’s bij zitten. Een stukje luxe waar men dan ook voor betaalt. Ook zijn er bij de bekendere merken van elektrische fietsen goedkopere verzekeringen, die mogelijk gemaakt worden doordat deze collectief bij de handelaar afgesloten worden. Buiten de prijzen die gelden voor nieuwe elektrische fietsen is er ook de prijs kwaliteitsverhouding die men aantreft bij tweedehands elektrische fietsen. Een elektrische fiets die tweedehands aan geboden wordt van een bekend merk zal hoger liggen dan een tweedehands elektrische fiets van een minder bekend merk.

Bij nieuwe elektrische fietsen kan door de enorme concurrentie vaak gestunt worden. Dat doet men soms met de prijs, maar ook vaak door een extra service of door het aanbieden van extra mogelijkheden van te leveren accessoires voor de elektrische fiets. Voordat men over gaat tot de aanschaf van een elektrische fiets is het altijd raadzaam om prijzen te vergelijken bij verschillende aanbieders. Dit kan via het internet vrij eenvoudig als men gebruik maakt van een vergelijkingssite zoals de onze. Maar ook bij fietsenwinkels is het goed om bij een aantal binnen te lopen. Zo kan men zien welke merken er aangeboden worden tegen welke prijzen.