Foto: defietser

We zien ze steeds meer opduiken, allerlei fiets en vooral elektrische fiets testcenters. Een testcenter is een plek waar je allerlei modellen elektrische fietsen kunt uitproberen. Sommige centers zijn merkspecifiek maar bij sommige kun je ook meerdere merken elektrische fietsen uitproberen.

Op deze laagdrempelige manier kun je vrijblijvend verschillende fietsen proberen. In je oriëntatie naar een nieuwe elektrische fiets kunnen we dit dan ook niet anders dan aanraden. In de testcenters kun je vaak ook overgaan tot aanschaf van een elektrische fiets. Vaak betaal je in een testcenter wel de advies prijs, zoek dus altijd even op onze site naar het model om te kijken of hij (veel) goedkoper te kopen is. Gebruik hiervoor de zoekfunctie of ga naar de categorie Elektrische Fietsen.

De fietser experience center

De fietser is het fiets experience center van Nederland. Het is gevestigd in de oude ENKA fabriek te Ede. Bij de fietser kun je alle type fietsen proberen van een selectie aan merken. De belangrijkste daarvan op elektrisch fietsen gebied zijn Batavus en Sparta.

Er is een heuse indoor fiets testbaan waarop je de verschillende modellen kunt proberen. Daarnaast beschikt het experience center zelfs over een museum en een restaurant, maak er dus vooral een leuk dagje uit van! De adviseurs van de fietser helpen je bij het selecteren van de fietsen welke je wilt testen en begeleiden je daarna op de testbaan tijdens het uitproberen, ze leggen je bijvoorbeeld ook de functies uit van de computer aan het stuur. Zeker een bezoekje waard als je nog in de oriënterende fase zit!

Plaatsen: Ede
Merken: Batavus, Sparta, Koga, HaiBike, Ghost, Van Nicholas en Loekie
Meer informatie: https://defietser.nl/
Reserveer wel even van te voren, dan weet je zeker dat je geholpen wordt mocht het druk zijn! Reserveren bij de fietser

Ebikecenter.nl / Leenders Bike Totaal

Ebikecenter van Leenders Bike Totaal heeft een indoor testbaan waarop u zeer veel merken en modellen elektrische fietsen kunt proberen. Het is tevens hun ‘gewone’ winkel waardoor je eigenlijk alle modellen en framematen (van de populairste fietsen) kunt proefrijden. Mocht je een sportieve elektrische fiets willen, zoals een elektrische mountainbike dan ben je hier ook aan het juiste adres. Ze maken gebruik van een apart meetsysteem waardoor ze je de fiets kunnen bieden met de best passende geometrie voor je lichaam.

Plaatsen: Hengelo
Merken: Gazelle, Trek, Sparta, Batavus, Koga, Ghost, Lapierre, Rotwild, HaiBike, Cube, Winora, Sinus
Meer informatie: http://ebikecenter.nl/

Testcenters van Stella Fietsen

Stella heeft een groot aantal testcenters door het hele land. In elk testcenter hebben zij vaardig personeel welke je kan adviseren. Stella verkoopt enkel stella fietsen, een eigen merk met dus eigen winkels en testcenters. De kwaliteit en service zijn redelijk in orde. Probeer wel altijd ook een fiets van een ander merk, smaken verschillen.

Plaatsen: Assen, Badhoevedorp, Bemmel, Best, Breda, Goes, Heerhugowaard, Heerlen, Hengelo, Joure, Nunspeet, Purmerend, Ridderkerk, Rijnsburg, Den Burg, Veenendaal, Waddinxveen
Fiets Merken: Stella
Meer informatie: https://www.stellafietsen.nl/over-stella/e-bike-testcenters/

Gazelle experience center

Gazelle heeft drie testcenters welke zij experience center noemen. Ze verkopen hier overigens geen fietsen! Het is dus echt volledig vrijblijvend. In het experience center van Gazelle kun je al hun elektrische fietsen proberen. Alle fietsen mag je tevens buiten testen en van alle modellen staan er allerlei framematen klaar. De service bij zo’n bezoek is bij Gazelle dik in orde, wil je advies hebben en is een Gazelle voor jou een optie ga dan zeker even naar één van hun experience centers.

Mocht je na een proefrit onder de indruk zijn van één van hun fietsen kun je een verslagje mee krijgen met de instellingen zoals bijvoorbeeld stuur- en zadel hoogte. Mocht je later naar de Gazelle dealer gaan dan kan hij de fiets direct voor je afstellen.

Plaatsen: Amersfoort, Waalwijk, Groningen
Fiets merken: Gazelle
Meer informatie: https://www.gazelle.nl/experience-center

E-Bikez.nl

E-Bikez heeft zijn eigen testcenter in Utrecht. Dit Nederlandse merk elektrische fietsen timmert hard aan de weg en wint regelmatig prijzen met hun fietsen. Je kunt al hun modellen elektrische fietsen proberen, bekijk hun site voor het huidige aanbod.

Plaatsen: Utrecht
Fiets merken: E-Bikez
Meer informatie en het maken van een afspraak: http://www.e-bikez.nl/testcentrum

MatraBike.nl testcenter

Bij Matrabike kun je hun eigen merken testen. In Waalwijk hebben ze een apart E-bike testcenter ingericht. Een ruime locatie met een groot aanbod elektrische fietsen. Er loopt deskundig personeel rond welke je goed advies kunnen geven en je op weg helpen bij een proefritje (buiten). Je kunt natuurlijk ook bij de andere fietsenwinkels van Matrabike terecht voor een proefrit echter heb je in Waalwijk meer keus en is de winkel er op ingericht.

Plaatsen: Waalwijk, Apeldoorn, de Bilt, Hoofddorp, Rijswijk, Rotterdam, Rumst BE, Sint Martens Latem BE, Waalre
Fiets merken: Cross Ebike, Gepida, Grace, Ideal, Shockblaze, Silent Force, Sprint, Steppenwolf en Stokvis
Meer informatie:  Waalwijk: https://www.matrabike.nl/winkels/waalwijk | Overige winkels https://www.matrabike.nl/winkels/

RAP Elektrische fietsen

De elektrische fietsen van RAP worden omschreven als ‘fijnste elektrische fiets’. Volgens velen is dit dan ook daadwerkelijk zo. Dit komt door hun eigen gepatenteerde IPS systeem (Intelligent Pedelec System) gebaseerd op trapkrachtsensortechniek. De fietsen worden daarnaast voorzien van kwaliteitsonderdelen van bijvoorbeeld Shimano, Tektro, Axa en Selle Royal. Bij hun testcenter kun je de verschillende modellen uitproberen, ze hebben ook fietsen met een ander aandrijvingssysteem staan om proef te rijden!

Plaatsen: Tilburg
Fiets merken: RAP
Meer informatie: https://www.elektrische-fietsen-rap.nl/rap-verkooppunten/

Mist er een testcenter op onze lijst? Laat het ons dan weten!