Damesfietsen

Resultaat 1–40 van de 369 resultaten wordt getoond

Op zoek naar een damesfiets en wil je een damesfiets kopen? Dan is er keuze zat. Damesfietsen zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Zo is er een damesfiets met versnellingen, een sportieve damesfiets of een klassieke omafiets. Het mooie aan damesfietsen is dat je je er comfortabel op kunt verplaatsen in de stad en dat een damesfiets meestal vrij goedkoop is. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten damesfietsen en waar je mee rekening moet houden bij het bepalen van de maat van je damesfiets. Zo kun je verstandig damesfietsen kopen in de toekomst.

Soorten damesfietsen

We spreken vaak in het algemeen over damesfietsen, waarbij we voornamelijk een damesfiets met een lage instap bedoelen. Maar er zijn meerdere soorten damesfietsen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Klassieke damesfiets
    Klassieke damesfietsen worden ook wel stadsfietsen genoemd. Deze zijn perfect geschikt om korte afstanden mee te overbruggen. Met deze damesfiets kun je naar school. Dit is veruit de meest verkochte fiets in Nederland. Ze zijn er in alle soorten uitvoeringen. Vaak vind je damesfietsen ook in aanbieding. De stang ligt wat lager bij damesfietsen dan bij een herenmodel. Het zadel is ook wat breder. De meeste klassieke damesfietsen zijn voorzien van 3 tot 8 versnellingen. Deze fietsen zijn meestal wat zwaarder en kunnen tegen een stootje. Als mama kun je er ook heel makkelijk een zitje op monteren.
  • Omafiets
    Ook de omafiets is een damesfiets. Deze fietsen vinden hun oorsprong in Groot-Brittannië en zijn nu ook hier populair. Vroeger was dit een damesfiets zonder versnellingen, maar nu zijn er ook exemplaren met. Met deze fiets kun je ook net iets langere tochten ondernemen. Typisch is de rechte zithouding op dit model. De omafiets beschikt over een klapstandaard en heeft heel wat comfort in petto. Ook een stevige bagagedrager is voorzien. Op sommige damesfietsen wordt er ook een rekje of een bakje vooraan voorzien. Handig als je boodschappen of andere zaken op de damesfiets moet meenemen.
  • Moederfiets
    Dit is een damesfiets maar met bijkomende focus op veiligheid.

Er zijn uiteraard nog heel wat andere types fietsen die perfect door vrouwen gebruikt kunnen worden. Denk maar aan een elektrische fiets, een bakfiets of bijvoorbeeld een citybike.

Verschillende maten damesfietsen

Niet elke dame is even groot, het is dus volstrekt logisch dat er verschillende maten damesfietsen zijn. Voor een optimaal rijcomfort en lichamelijke hinder te voorkomen is het belangrijk dat je op een fiets op maat rijdt.

De ideale framemaat van je damesfiets bepalen is niet zo moeilijk. Ga op je blote voeten staan en plaats ze 15 cm uit elkaar. Met de hoogte tussen vloer en kruis in centimeters. Vermenigvuldig dit aantal met 0,68. De uitkomst is de ideale framehoogte.

Ben je niet zeker, dan kan een fietsenspecialist je zeker vertellen wat de perfecte maat van je damesfiets is. Eens je de maat hebt, dan wijzigt deze in principe niet meer.

De beste damesfietsen

Bepalen wat de beste damesfiets is, is uiteraard subjectief. Er zijn verschillende websites waar je een overzicht van de beste damesfietsen kunt vinden. Belangrijk bij een damesfiets is het feit dat je comfortabel kunt fietsen. Ga voor een robuust maar niet te zwaar exemplaar. Naar ons gevoel zijn de beste damesfietsen ook van vering in het zadel voorzien. De beste damesfietsen zijn ook voorzien van kwalitatieve onderdelen die jaren meegaan. Ga in elk geval voor een damesfiets waar je garantie op krijgt. De fiets uitproberen is altijd verstandig, maar bestel je de juiste maat dan is dit geen must. Vandaag de dag zijn er nog heel weinig slechte fietsen en een goedkope damesfiets kan perfect aan je verwachtingen voldoen.

Goedkope damesfiets kopen bij goedkopefietskopen.nl

Wil je een goedkope damesfiets kopen, dan zit je goed bij goedkopefietskopen.nl. Bij ons vind je een zeer ruim aanbod aan kwalitatieve damesfietsen en andere fietsen. Van een kleine damesfiets tot een sportieve damesfiets, een omafiets en meer. Wij kopen grote volumes fietsen aan. Hierdoor kunnen heel scherpe prijzen garanderen op alle mogelijke damesfietsen. Grasduin dus zeker eens in ons aanbod. Geregeld pakken we ook met aanbiedingen op damesfietsen. Zit je nog met vragen, dan beschikken we ook over een vlot bereikbare klantendienst.

Bij goedkopefietskopen.nl vind je bekende en minder bekende merken van damesfietsen. Wij garanderen alvast een uitstekende kwaliteit en een mooie garantie. Wij vergelijken dagelijks heel wat prijzen en garanderen de beste prijs voor je damesfiets op de markt.