Hybride fietsen

Wat we onder hybride fietsen verstaan? We vertellen het je graag. Een hybride fiets is eigenlijk een stadsfiets, die wat is omgebouwd, waardoor je deze ook voor verdere afstanden kunt gebruiken. Er zijn zowel hybride fietsen voor heren als voor dames. Een hybride fiets kopen is niet moeilijk, want het aanbod is vandaag de dag divers en groot.

Wat is een hybride fiets?

Zoals in de inleiding aangegeven is een hybride fiets een soort van stadsfiets, maar een stuk sportiever. Hierdoor kunnen deze fietsen ook comfortabel voor langere tochten ingezet worden. Heel wat mensen kiezen voor een hybride fiets voor woon-werkverkeer, indien het om een flinke afstand gaat. De beste hybride fietsen zijn zeer goed uitgerust en voorzien van de nodige toeters en bellen. Omdat het om een sportieve fiets gaat, zijn hybride fietsen altijd voorzien van de nodige versnellingen. Het aantal versnellingen kan variëren, naargelang de noden van degene die op de fiets gaat rijden. De meeste hybride fietsen beschikken over een licht aluminium frame, waardoor ze minder wegen dan heel wat andere fietsen. Binnen het segment van hybride fietsen zijn er ook nog een aantal varianten, al zijn de verschillen meestal redelijk verwaarloosbaar.

Er zijn ook hybride fietsen met riemaandrijving, maar net zo goed zijn er met een traditionele ketting. Ook is er de keuze tussen een derailleurversnelling of een naafversnelling. Kortom, de keuze is enorm, maar ook voor een stuk persoonlijk en afhankelijk van je te besteden budget. De duurdere hybride fietsen zijn vaak een stuk beter uitgerust, maar dit is niet altijd nodig. Het hangt maar af van je gebruik van de fiets.

Hybride fietsen voor heren

Er zijn heel wat modellen hybride fietsen beschikbaar voor heren. Hybride fietsen worden ook vaker verkocht aan heren, die vaak meer kilometers malen, bijvoorbeeld voor het woon-werkverkeer. Een hybride fiets vormt de best mogelijke combinatie tussen een trekking fiets, een mountainbike en een stadsfiets. Het gaat om heuse all terrain bikes waar heren zich goed op voelen. Het belangrijkste bij de keuze van een hybride fiets voor heren is het kiezen van de juiste maat. Hiervoor is de binnenbeenlengte essentieel. Maar ook een comfortabel zadel, spatborden, goede remmen en een ergonomisch stuur zijn meestal voorzien op dit type fiets. Verlies ook de remmen en de banden niet uit het oog.

De belangrijkste criteria bij het selecteren van een hybride fiets voor heren is de stuurpositie en het versnellingssysteem. Ook de banden, de stijfheid van het frame en al dan niet een verende voorvork, zijn belangrijke beslissingen die je moet nemen. Er zijn heel wat verschillen onderling wanneer je een hybride fiets gaat kopen. Wij geven je graag nog bijkomend advies, wanneer je er niet uit komt en niet kunt kiezen.

Hybride fiets voor dames

Aan de basis verschilt op de ergonomie na, een hybride fiets voor dames niet van een hybride fiets voor heren. Ook hier is de framemaat essentieel. Verder kies je de uitrusting die je op je hybride fiets wenst. Het stuur staat vaak wat lager, het frame is wat compacter en de opstap wat lager. Een hybride fiets voor dames is even kwalitatief als deze voor heren. Er zijn wel minder modellen, specifiek voor vrouwen op de markt. De keuze blijft gelukkig nog altijd ruim genoeg. We merken in de praktijk dat dames de eisen net wat lager leggen en het meeste belang hechten aan rijcomfort boven prestaties.

De beste hybride fietsen

De beste hybride fietsen kiezen resoluut voor kwalitatieve onderdelen van gereputeerde merken. Het uitrustingsniveau verschilt, maar de beste exemplaren zijn compleet uitgerust voor lange, sportieve tochten. Wij beschikken over een heel aantal topfietsen en op het internet circuleren heel wat lijstjes over de beste fietsen op de markt. Zelf hebben we geen voorkeur, maar de beste hybride fietsen kun je alvast bij ons kopen. Bovendien houden we ook dit type fiets betaalbaar voor iedereen.

Goedkope hybride fiets kopen bij goedkopefietskopen.nl

Als specialist in fietsen hebben we ook een zeer groot aanbod aan betaalbare hybride fietsen. Deze zijn stuk voor stuk scherp geprijsd en geregeld is er een aanbieding op onze hybride fietsen. Er zijn zowel hybride fietsen voor heren als hybride fietsen voor dames. Wij groeperen heel wat verschillende modellen van bekende en minder bekende merken. Op alle, door ons aangeboden fietsen, krijg je een stevige garantie. Wij blijven ook bereikbaar voor vragen over fietsen en zorgen voor een snel antwoord. Als specialist hebben we al heel wat klanten aan een fijne en betaalbare fiets geholpen. Ook op het vlak van hybride fietsen hebben we de nodige kennis in huis en genieten we een uitstekende reputatie. Wees maar zeker dat we onze partners met zorg uitkiezen.

Ontdek vandaag nog online onze modellen. Geregeld zijn er ook aanbiedingen, dus vind je niet onmiddellijk een fiets naar je zin, kom dan geregeld terug een kijkje nemen. Ons aanbod wordt continu aangevuld.