Fixed gear fietsen

Resultaat 1–40 van de 210 resultaten wordt getoond

De fixed gear fiets is een goedkope fiets en is er in theorie al heel veel jaren maar waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Dit komt omdat deze fiets uit het wielrennen komt en alleen bij het baanrennen werd gebruikt. Wil je een goedkope fixed gear fiets online kopen dan ben je bij ons aan het juiste adres want geen enkele winkel heeft zoveel goedkope fixed gear fiets online. Bij zo een wedstrijd is het belangrijk dat een wielrennen zo hard mogelijk gaat dus alle versnellingen en dergelijke heeft ie niet nodig, want schakelen kost tijd. Bij de goedkope fixed gear fiets is het tandwiel bevestigd op het wiel en is een 1 op 1 verhouding.

De fietskoeriers hebben de fiets als eerste geadopteerd want die willen hard fietsen om snel bij de klant te zijn, de fiets werd gespot in Amerika en de rest is geschiedenis. Dit is een goede fiets voor de echte fietsers, die hard willen gaan en lang willen fietsen. Inmiddels is het een grote hype in Amerika geworden, en daarna in Engeland want iedereen wilde opeens zo een goedkope fixed gear fiets bestellen bij de winkels. Nu zijn ook Nederland en België aan de beurt voor deze innovatie op fietsgebied en kan ook jij een goedkope fixed gear fiets online bestellen. Voordelen van deze fiets zijn er genoeg, namelijk een lichtgewicht fiets, goedkoop, betere grip door goede banden, direct contact met de fiets doordat het tandwiel vastzit aan het wiel zelf, dus hard trappen en je gaat ook hard, zonder vertragingen of schakelen.

Voordelen fixed gear

  • Licht in gewicht: Een goedkope fixed Gear fiets weegt 10 kilo tot maximaal 15 kilo, dus makkelijk op te tillen en mee te nemen. Hierdoor trap je qua gewicht ook veel gemakkelijker en door zijn constructie zal je ervaren dat de fixed gear bike heel snel vooruitkomt. Ook een lage luchtweerstand speelt hierbij een voorname rol. Een heuvel beklimmen doe je met gemak en lange ritten worden een genot om te fietsen.
  • 1 met de fiets door een beter gevoel met de fiets: Doordat het tandwiel 1 geheel is met het achterwiel heb je als fietser een direct contact met de fiets. Elke trap die je doet zal zich uitbetalen met een spurt vooruit.
  • Kale fiets die compleet is. Natuurlijk is de fixed gear fiets wel compleet maar alle overbodige dingen die je niet nodig hebt zit er ook niet op, daarom is de fixed gear bike goedkoop, maar toch volledig af.
  • Goedkoop: een fixed gear fiets kun al online kopen vanaf 250 euro in zone winkel, en je kunt dan ook gemakkelijk bij ons in het grootste assortiment fixed gear fietsen online bestellen vanaf die prijs. Voor de beste fixed gear fietsen kijk je even in onze webshop.
  • Weinig onderhoud: deze fiets heeft ook heel weinig onderhoud nodig en wat je wel af en toe moet doen kun je zelf. Er zitten weinig onderdelen op e, de paar onderdelen die je soms moet onderhouden kun je gemakkelijk losmaken, smeren en schoonmaken als er bijvoorbeeld modder op zit. Je kunt veel vinden over het onderhouden van een fixed gear fiets op allerlei wielrenfora, zodat je dat als leidraad kunt gebruiken bij het onderhouden van de fiets.
  • Evenwicht: evenwicht houden is een peulenschil met deze fiets, dit komt door het alge gewicht van de fiets. Hierdoor kun je zelf op volle snelheid nog een perfecte balans hebben en je aandacht richten op het maken van snelheid.
  • Personaliseren en optimaliseren: je kunt de fiets helemaal naar eigen smaak aanpassen en verbeteren, maak er een persoonlijk projectje van en zie het als een uitdaging om steeds sneller te kunnen gaan en je fiets met allerlei accessoires op te leuken.
  • Versnellingen: aangezien de fiets geen versnellingen heeft heb je wel een bepaalde conditie en kracht nodig, vooral bij een bergrit of een fietstocht met veel heuvels. Deze fiets is niet voor de amateurs die af en toe een paar keer in de maand op de fiets zitten en dan weer een half jaar niks doen. Het 1 op 1 gevoel met de fiets geeft je een beter contact, ook met de weg, maar als je een heuvel op moet kun je niet schakelen dus ben je aangewezen op je eigen kracht.

Fixed gear of single speed?

Er is behoorlijk wat verschil tussen een single speed fiets en een fixed gear fiets. Ook al lijken ze op elkaar, ze zijn vaak niet hetzelfde. Een singlespeed fiets heeft wel een mechanisme waarbij je ook terug kunt trappen, zodat je hetzelfde effect als bij een normale fiets, dus met versnellingen, zou hebben. Op deze fiets kun je dus je voeten stilhouden als je aan het fietsen bent en je gaat heuvel af, of je wilt even rusten tijdens een afdaling. Een fixed gear heeft alleen een doortrap mechanisme, dus als je dan heuvel af gaat dan zal deze door blijven trappen en zal dus mee blijven draaien, je kan dan wel de voeten van de trappers halen om even te rusten bij een afdaling. Trager fietsen kan dan ook alleen als je langzamer gaat trappen. Het is geen terugtraprem, maar is wel hetzelfde idee.

Wil je weten welke fiets het precies is, dan is daar een trucje voor om erachter te komen welke fiets je nu precies in je handen hebt.
Beweeg je fiets van voor naar achter en kijk naar de trappers; Draaien de trappers mee dan is het een doortrapper, dus een fixed gear fiets.
Bewegen ze niet mee en blijven de trappers netjes stil staan? Dan is het een singlespeed fiets. Je kunt voor elk type wel je voordelen en je nadelen bedenken, want voor de singlespeed is het gemakkelijke fietsen en minder zwaar omdat je kunt pauzeren, plus het remmen gaat sneller en gemakkelijker.

Rijden met een fixed gear fiets is behoorlijk intensief omdat je niet de luxe hebt om even te pauzeren tijdens het fietsen, je kunt je benen niet stilhouden en ze blijven doortrappen. Dit soort fietsen zijn gemaakt voor het baanwielrennen dus kun je nagaan wat je ermee kunt op straat en op een fietstocht. Je fietst iedereen voorbij, want je hebt maar 1 doel: Hard gaan. Wanneer je een bocht zie moet je al bedenken hoe je hem gaat nemen, in de bocht moet je ook gewoon doorfietsen dus niet te plat liggen in een bocht, als je moet stoppen voor een stoplicht moet je dit vooraf al inschatten, in de stad kun je echt niet te hard omdat er een auto oversteekt. Dit soort dingen zorgen ervoor dat je deze fiets beter buitenaf kunt gaan rijden. Je kunt wel een handrem op de fiets zetten als je wat meer luxe wilt, want afremmen op de trappers is vaak bij een grote snelheid niet 1 2 3 gedaan, en zeker in een drukke stad een gevaarlijk onderneming vanwege de hele lange remweg.

Rijden op een singlespeed fiets is makkelijker. Tijdens het rijden hoef je je niet druk te maken dat je bochten niet goed inschat. Ook is je remweg veel korter, aangezien je je benen stil kunt houden. Daarnaast rem je niet met je benen door deze langzamer te bewegen, maar gewoon met handremmen. Dit soort fietsen worden ook vaker gebruikt bij heuvelachtige gebieden. Een fixed gear fiets heeft dus best wat nadelen, waardoor je eerder voor een single speed fiets zou kiezen. Misschien ben je wielrennen en wil je echt een goede en goedkope tweede fiets dan is een goedkope fixed gear fiets perfect, want je kunt dan als je hard wilt trappen deze nemen en de volgende keer bij een toer rit pak je je normale fiets.