Mountainbikes

Resultaat 1–40 van de 252 resultaten wordt getoond

Moeten we je nog een mountainbike voorstellen? Een mountainbike kopen is alvast niet moeilijk, er zijn heel wat modellen. Mountainbikes zijn er in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen, maar ze beschikken stuk voor stuk wel over typische kenmerken. Mountainbikes zijn uitermate geschikt om van de weg te gaan en het bos in te duiken. De bredere banden laten je toe heel wat obstakels te overwinnen. Een mountainbike fiets werd de voorbije jaren ontzettend populair en je ziet dan ook heel wat mountainbikes in de stad rijden. Of je nu op zoek bent naar een heren mountainbike of een dames mountainbike, wij hebben een ruim aanbod aan bekende en minder bekende merken. Stuk voor stuk fietsen van goede kwaliteit.

Mountainbike voor heren

Heren die sportieve prestaties willen leveren en van de gebaande paden af willen kunnen voor een mountainbike kiezen. De mountainbike dateert uit de jaren ‘70 en sindsdien is de populariteit van deze mountainbike enkel maar gestegen. Een mountainbike werd van origine ontworpen om bergen en duinen te overwinnen, maar ondertussen er ook een hele mountainbikesport. Deze mountainbikes voor heren worden steeds innovatiever en verschillende modellen met opties zagen het levenslicht. Het materiaal wordt steeds lichter en topprestaties kunnen geleverd worden. De buis van een mountainbike voor heren is meestal wat hoger, het zadel minder breed en het formaat wat groter. Door het meten van de binnenbeenlengte is het mogelijk om de perfecte mountainbike voor heren te bestellen. Om optimaal je kracht over te kunnen brengen is de juiste maat van fiets essentieel. Een mountainbike voor heren beschikt altijd over versnellingen om de stevige beklimmingen te overwinnen.

Mountainbike voor dames

Ook dames mountainbiken vandaag de dag. Een mountainbike voor dames wijkt an sich niet zoveel af van een mountainbike voor heren. Een mountain bike voor dames is vaak net iets kleiner, het zadel is wat breder en de opstap wat makkelijker. Er zijn heel wat soorten verkrijgbaar en ook bij dames is de maat belangrijk. Mountainbikes beschikken standaard niet over spatborden, waardoor ze als damesfiets minder geschikt zijn. Het spreekt voor zich dat mountainbikes ook niet gemaakt zijn om kids mee te vervoeren. Een dames mountainbike is net wat compacter dan een herenmodel en biedt meer rijcomfort. Heel wat merken beschikken over een specifiek model voor vrouwen en we hebben deze alvast netjes voor je gegroepeerd.

Soorten en maten mountainbikes

Wil je een mountainbike kopen dan zijn er een paar verschillende opties:

Zo is er de Cross Country mountainbike die licht, snel en wendbaar is. Deze mountainbike wordt het meeste verkocht. Het is meestal de beste mountainbike voor recreatief gebruik. Verder zijn er ook nog trail bikes voor stevig klimmen en dalen, enduro mountainbikes om sneller af te dalen, maar toch nog te kunnen klimmen en dan zijn er de downhill mountainbikes om razendsnel af te dalen. Ook fatbikes en dirt bikes zijn nog mogelijk. Heel wat mountainbikes zijn voorzien van voor- en of achtervering, waardoor het soepeler rijden is .Vandaag de dag zijn er zelfs elektrische mountainbikes verkrijgbaar voor wie wat hulp op het zware terrein kan gebruiken.

Ook op het vlak van maten zijn er heel wat mogelijkheden.

Mountainbike 29 inch

Een mountainbike van 29 inch is zowat de meest genomen maat voor volwassenen en is in zowat alle mogelijke varianten verkrijgbaar.

Mountainbike 28 inch

Mountainbikes van 28 inch zijn er zowel voor heren als dames.

Mountainbike 26 inch

Een mountainbike van 26 inch is een flink uit de kluiten gewassen exemplaar voor jongeren.

Mountainbike 24 inch

Tussen de 8 en 12 jaar is dit meestal het aangewezen formaat van mountainbike.

Mountainbike 22 inch

De mountainbike van 22 inch is perfect voor kids van om en bij de 125 cm.

Mountainbike 20 inch

Deze mountainbike is er voor kids tussen de 6 en 9 jaar

Goed opmeten om de maat te bepalen blijft belangrijk als je een mountainbike gaat aanschaffen. De juiste maat zorgt voor meer comfort en kan blessures voorkomen.

Goedkope mountainbike kopen bij goedkopefietskopen.nl

De beste mountainbikes en goedkoopste mountainbikes vind je bij ons. Wij hebben een zeer groot aanbod aan mountainbikes van verschillende merken. Wij hanteren scherpe prijzen en hebben mountainbike fietsen in alle verschillende prijscategorieën en modellen. Weet dat al onze fietsen zijn getest en over een stevige garantie beschikken. Geregeld voegen we fietsen toe aan ons aanbod en onze mountainbike aanbiedingen zijn vaak fenomenaal. Ontdek dus zeker onze mountainbikes en laat je charmeren door onze modellen. Bij ons haal je heel veel mountainbike in huis voor een beperkt budget. Duizenden klanten gaven ons al hun vertrouwen en we genieten een uitstekende reputatie op het vlak van fietsen en meer. Wie een goedkope mountainbike wil vindt bij ons ongetwijfeld de perfecte fiets.