Vouwfietsen

Home » Vouwfietsen

Resultaat 1–40 van de 93 resultaten wordt getoond

Op zoek naar een praktische fiets die je makkelijk mee kunt nemen onderweg en weinig plaats inneemt? Dan moet je zeker ons ruime aanbod vouwfietsen eens bekijken. Wij hebben tientallen vouwfietsen voor je en een vouwfiets kopen bij ons is super makkelijk. De beste vouwfietsen zijn kwalitatief en wegen amper wat. Lichte vouwfietsen hebben zeker een streepje voor op zwaardere exemplaren. Heel wat mensen gebruiken een vouwfiets bijvoorbeeld om mee op de trein te nemen of om vanaf de carpool met hun fiets naar het werk te rijden. Vouwfietsen worden steeds populairder én beter. Een kleine vouwfiets kan super praktisch zijn en ze zijn er voor zowel dames als heren.

Soorten en maten vouwfietsen

Een vouwfiets kun je makkelijk inklappen en meenemen. Door het lichte materiaal valt deze fiets makkelijk te tillen. Er zijn heel wat maten vouwfietsen en de meeste vouwfietsen beschikken over kleinere wielen dan reguliere fietsen. Heel wat mensen denken dat je op een kleine vouwfiets harder moet trappen door de kleinere wielen, maar dit is zeker niet altijd het geval. Zelfs goedkope vouwfietsen hebben een aangepaste tandwielverhouding waardoor je met weinig kracht, toch een grote omslag maakt met het wiel.

De maat van je vouwfiets heeft ook wel impact op het gewicht. Een gemiddelde lichtgewicht vouwfiets weegt ergens tussen de 8 en 12 kg, al zijn er ook al lichtere exemplaren verkrijgbaar. Deze lichte vouwfietsen zijn vaak wel duurder dan zwaardere exemplaren. Ondertussen zijn er ook al heel wat elektrische vouwfietsen op de markt.

De verschillende soorten vouwfietsen vallen als het volgt samen te vatten:

De compacte vouwfiets
Deze fiets heeft kleine wielen en een eenvoudig inklapsysteem. Het zijn vaak goedkope vouwfietsen en perfect geschikt voor gebruik op het openbaar vervoer, op reis, …

De goedkope vouwfiets
Ideaal voor sporadisch gebruik. De kwaliteit is vaak net iets minder, dus deze goedkope vouwfietsen zijn niet geschikt voor dagelijks gebruik.

De vouwbare stadsfiets
Hier gaat het om een groter exemplaar. Je geniet van meer rijcomfort. Bij veelvuldig gebruik valt deze vouwfiets zeker te overwegen.

Verder zijn zowat alle mogelijke fietsen in een opvouwbare vorm verkrijgbaar. Zo zijn er ook opvouwbare mountainbikes, racefietsen en tandems. Bij gelijk welk type fiets kan het soms handig zijn om voor een vouwbaar exemplaar te kiezen. De beste vouwfietsen moeten niet onderdoen voor de ‘normale’ exemplaren al zal je altijd een verschil merken. Met een vouwfiets zul je zelden tot nooit topprestaties kunnen neerzetten.

Vouwfiets voor dames

Er zijn heel wat merken vouwfietsen. Een groot verschil tussen een vouwfiets voor dames en die voor heren is er niet. Meestal verschilt enkel het formaat. Vouwfietsen voor dames zijn vaak net iets kleiner dan de exemplaren voor heren. Het is belangrijk om de juiste maat vouwfiets te kopen, wil je comfortabel rijden. Heel wat vouwfietsen voor dames zijn compleet uitgerust, maar er zijn ook goedkope vouwfietsen die van minder extra’s zijn voorzien. Wil je als dame wat grotere afstanden afleggen dan opteer je voor een vouwfiets met versnellingen. Heel wat vouwfietsen beschikken over 7 versnellingen en in principe is dat voor ritjes in de stad, ruim voldoende.

Vouwfiets voor heren

Zoals hierboven aangegeven zit er buiten het formaat, weinig verschil tussen een vouwfiets voor heren of eentje voor dames. Er zijn zowel stoere vouwfietsen als eerder klassieke exemplaren. Ook bij het kopen van een plooifiets voor heren is het belangrijk om vooraf te bepalen welk type vouwfiets je nodig hebt. Leg je dagelijks heel wat kilometers af met je vouwfiets, investeer dan in de beste vouwfiets die je je kunt veroorloven. Comfortabel rijden is zeker bij lange afstanden belangrijk. Ook heren kunnen baat hebben bij een vouwfiets met versnellingen.

Goedkope vouwfiets kopen bij goedkopefietskopen.nl

Een goedkope vouwfiets kopen, dat doe je bij ons. Wij groeperen de beste aanbiedingen van vouwfietsen op de markt en hebben heel wat bekende en minder bekende merken in ons gamma. Wij hebben vouwfietsen voor elk budget en elke smaak. In onze webshop ontdek je tientallen exemplaren vouwfietsen voor zowel dames als heren. Al onze vouwfietsen zijn van uitstekende kwaliteit, beschikken over een garantie en zijn door ons getest en goedgekeurd. Dagelijks verkopen we vouwfietsen en bewijzen we dat kwaliteit, niet duur hoeft te zijn. Wil je een fijne vouwfiets zonder al te veel te betalen, bekijk dan zeker ons aanbod. Wij maken het online kopen van een vouwfiets heel makkelijk. Wij leveren snel en zorgeloos. Een vouwfiets kopen was nog nooit zo makkelijk. We genieten een uitstekende reputatie en bij ons koop je je vouwfiets in alle vertrouwen. Honderden klanten gingen je al voor.