Omafietsen

Resultaat 1–40 van de 174 resultaten wordt getoond

De omafiets is een simpele fiets. Deze simpele fiets is populair onder jongeren. Deze fiets is oerdegelijk en dat is dan ook direct de reden dat het ontwerp in de afgelopen zestig jaar bijna niet gewijzigd is! In de jaren ’50 was dit het reguliere model damesfiets.

De omafiets is tegenwoordig te koop in vele opvallende kleuren. Het frame en de geometrie zijn echter nog steeds zoals voorheen.

Een omafiets is relatief licht en daardoor minder geschikt om te gebruiken met een kinderzitje. Voor simpel gebruik in de stad is hij echter zeer geschikt want ook qua aanschafprijs is hij relatief voordelig.

De geometrie van een omafiets zorgt trouwens voor een hoge ‘rechtuitstabiliteit’. De omafiets is voor vele dan ook een prima fiets. Dat komt door de bijzondere geometrie, de lage instap, grote wielen, een lage zadelpositie en een lang balhoofd met gebogen voorvork. Hierdoor zit je lekker rechtop, veert de fiets lekker mee en heb je een stabiele wegligging. Hierdoor is de omafiets heerlijk comfortabel!